Logo
Liga Pentru Aparare Drepturilor celor Tineri

Warning: include(): Failed opening '/home/rlad4604/public_html//rvsincludefile/pathway_Parteneri.html' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php56/usr/share/pear:/opt/alt/php56/usr/share/php') in /home2/rfjt4102/ladt.ro/Parteneri.php on line 151

Warning: include(): Failed opening '/home/rlad4604/public_html//rvsincludefile/icon_Parteneri.html' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php56/usr/share/pear:/opt/alt/php56/usr/share/php') in /home2/rfjt4102/ladt.ro/Parteneri.php on line 154

Partenerii nostrii

 

Regenbogenfabrik

 

Regenbogenfabrik (Fabrica de curcubee) este o organizatie non-profit recunoscuta de catre autoritatile locale pentru apararea tinerilor. Ofera copiilor si tinerilor cursuri creative cu muzica sau in atelierul de biciclete. Este o problema de interes principal a fi in relatii bune cu vecinii. (« Kiez » in Berlin). Acest lucru se realizeaza cu ajutorul unei mici cafenele in cartier, un cinematograf local si evenimente culturale. Regenbogenfabrik are deja o experienta in ceea ce priveste intalnirile internationale datorita organizarii schimburilor de experienta germano-poloneze pentru tineret, adesea sustinute de catre Deutsch Polnisches Jugendwerk (German-Polish Youth Office) sau DPJW.

 

Dorim sa ne dezvoltam experienta si sa ne extidem contactele cu mai multe tari europene precum Slovacia, Spania si Romania.

 

Regenbogenfabrik exista inca din anul 1981 si se identifica ca fiind in primul rand un centru pentru copii si pentru vecinii sai din mediul apropiat Kreuzberger. Spre a face o comparatie cu alte organizatii asemanatoare si pentru ca definitia acesteia sa fie mai bine inteleasa, includem si urmatoarele puncte principale :

 • legaturi intre « rezidare, viata si munca ». Majoritatea firmelor au sediul in cladirea organizatiei si/sau in vecinatatea acesteia. De aceea este necesar un permanent profesionalism pentru a asigura o functionare sociala in spatiul locativ respectiv.

 • o ampla includere a vecinilor intr-un sentiment al « ajutorului pentru intrajutorarea sinelui » (de asemenea in aceasta legatura se poate observa o vasta impartire a muncii de voluntariat)

 • legaturile cu copiii - rolul tinerilor si al vecinilor

 • lupta pentru autonomie si determinarea tuturor celor care vor sa lupte pentru aceasta cauza

 • provizii pentru locuinte si alte resurse materiale atat pentru vecini cat si pentru ceilalti copii si grupuri de tineret

 • suplimentarea prin oferte culturale (filme pentru copii, tineri si adulti, camera de repetitii pentru muzica, organizarea de concerte si spectacole de teatru pentru un public restrans)

 

Adresa: Lausitzer Straße 22, 10999 Berlin, Germania
Tel: 49 30 695 795 12 ; Fax: 49 30 618 37 87
E-mail: info@regenbogenfabrik.in-berlin.de
Http: www.regenbogenfabrik.de


Libertate, dreptate sociala si democratie.”

Aceste trei valori de baza au condus actiunea voluntarilor si a angajatilor permanenti ai Federatiei Leo Lagrange inca de la crearea acesteia in 1950. Si, chiar daca in cei cincizeci de ani societatea si nevoile sale s-au schimbat, chiar daca publicul s-a schimbat si el, valorile fundamentale au ramas. Federatia intervine intotdeauna pentru a favoriza dreptatea sociala si egalitatea, pentru ca fiecare sa-si gaseasca locul, pentru a avea acces la cunostinte si a se dezvolta, intr-o societate democratica si in progres.

 • Tineretul in miscare. Tineretul este in ziua de azi in mijlocul ”problemelor”, in mijlocul dezbaterilor. Acesta este in acelasi timp “cauza” numeroaselor conflicte si motivul sperantei, el este, mai ales, diferit de stramosii sai. Generatia crizei, care nu avea altceva la orizont decat munca silnica, somajul sau ajutoarele, se deschide in sfarsit catre un alt viitor. Lumea, orasul nostru. In timpul acelei ere de tranzitie intre o lume veche, in care acelerarea mondializarii ne face sa ne grabim, riscul pierderii stapanirii... vietii noastre, avem un ochi atintit catre lume si picioarele pe pamant.

 • Egalitatea drepturilor. «Toti oamenii se nasc liberi si egali in drepturi. » Adevarat sau fals ? Intr-o lume ideala, da. In realitate, nu este atat de simplu. Egalitatea si democratia nu sunt situatii dobandite. Ele evolueaza si se castiga datorita actiunii, individuale si colective...

 • Cultura, un pasaport pentru libertate. De cultura n-ar fi existat decat pentru placerea unora ... si nu pentru a altora, daca ea nu ar fi caracterizat decat un grup... si nu pe altul, ar fi purtat tot numele de « cultura » ? Caci nu este ea chiar esenta acestui cuvant in acelasi timp, si la singular si la plural, plurala si universala ? Nu traduce ea libera expresie a tuturor si a fiecaruia ?

 • Europa, mondializare... Solidaritate sau competitie ? Uniunea este o disputa, este un obicei de a se spune asa. Uniunea Europeana de asemenea. Sa ne indreptam catre Europa comerciantilor sau catre cea a oamenilor si a cetatenilor ? Fiecare dintre noi detine o parte din raspuns.Adresa: 153 avenue Jean Lolive, 93695 PANTIN Cedex, Nimes, France
Tel: 01 48 10 65 65 ; Fax: 01 48 10 65 66
E-mail: federation-nationale@leolagrange.org
Http:www.leolagrange-fnll.org

EurotinMotto : « Unitatea europeana nu este ceva ce trebuie inventat. Este ceva ce trebuie redescoperit. »Domenii de activitate :

 • Incurajarea cooperarii internationale si in special europene in domeniul tineretului ;

 • Luarea de masuri in domeniul activitatii tinerilor pentru aplicarea stipulatiilor incluse in Conventia Europeana, prin stabilirea unei asocieri intre Romania, Comunitatea europeana si statele membre;

 • Facilitarea accesul tinerilor si al ONG-urilor de tineret din Romania la toate programele de asistenta si la toate fondurile oferite de investitori financiari si de catre organizatiile internationale ;Statutul juridic : EUROTIN este o institutie publica pe persoana juridica, se afla sub autoritatea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului si a fost infiintata in Decembrie, 1995.

Structura EUROTIN :

 • Departamentul de Programe al Uniunii Europene asigura cooperarea cu institutii specializate ale Uniunii Europene in cadrul programului « YOUTH » si prin extinderea colaborarii in cadrul altor programe privind educatia si schimburile de tineret, programe precum ARIANE, CONNECT, KALEIDOSCOPE. De asemenea, Departamentul de Programe al UE promoveaza mobilitatea, initiativa, cunoasterea interculturala, relatiile de prietenie dintre tinerii din Europa si lumea intreaga ;

 • Departamentul de Relatii Internationale organizeaza si asigura cooperarea in domeniul tineretului pe baza conventiilor bilaterale cu alte state, membre sau nu ale Uniunii Europene, in special cu Ungaria si Republica Moldova prin schimburi de informatii si prin participarea la programe comune ;

 • Serviciul roman EURODESK asigura accesul la informare europeana si ofera consultanta speciala pentru implementarea programelor europene la nivel teritorial.

Beneficiarii programelor EUROTIN sunt reprezentati de grupurile de tineri care doresc sa participe la un schimb de tineret sau care vor sa se implice intr-un serviciu de voluntariat, de catre fostii voluntari europeni care doresc sa-si largeasca experienta, de catre organizatiile de tineret si liderii acestora, de catre autoritatile locale si de alte organizatii din diferite domenii de activitate.

Adresa: Piata Valter Maracineanu nr. 1-3, et. 1, Cam. 136, 138, 139, 141 Sector 1, Bucuresti , Romania
Tel: +(4 01) 310 43 10; +(4 01) 310 43 28; Fax: +(4 01) 310 43 13
E-mail: eurotin@eurotin.ro
Http:www.eurotin.roAsociatia OPEN DOORTipul de organizatie : Non-guvernamentala

Scopul activitatilor : Cresterea constientizarii/Dezvoltarea educatiei

Principalul domeniu de activitate: Tineret

Alte domenii: Cultura, Educatie, Mediu, Sanatate, Reducerea saraciei, Dezvoltare durabila, Somaj, Femei, Tineret

Descriere :Programul Open Door se adreseaza in exclusivitate tinerilor, persoanelor cu dizabilitati intelectuale, somerilor si mamelor care-si cresc singure copiii.

Open Door este principalul centru socio-educational, situat intr-un sector al Varsoviei cu cea mai mare rata de infractionalitate.

Open Door organizeaza schimburi de tineret internationale de educatie vocationala, culturala si ecologica.Infiintata din anul : 1995

Surse de finantare : Donatii private (13%), taxe de inregistrare ca membrii(2), Fonduri UE (5%), altele (80%)

Pesoana de contact : Dl. Artur Zielinski (Secretar)

Adresa: Strada Rowna nr 10, apt. 3, 03-418 Varsovia, Polonia

Telefon: +48-22-6190704 ; Fax: +48-22-6190704
E-mail: opendoor@free.ngo.pl
Limba de corespondenta preferata: engleza